De fietsrouteplanner wordt mede mogelijk gemaakt door de Fietsersbond. Help ons & win een fiets

Help

De Fietsersbond Routeplanner is al sinds 2005 de meest complete fietsrouteplanner van Nederland, zowel voor dagelijks gebruik als voor een lekker stukje fietsen in het weekend. Sinds 2018 kent de planner een nieuwe variant, deze pedelecplanner.

Deze planner is bedoeld voor de speedpedelec en houdt rekening met de recente wetgeving waarbij de speedpedelec als bromfiets wordt gezien. Fietspaden waar gemeentes en provincies d.m.v. onderborden uitzonderingen maken voor de speedpedelec worden ook in de routeberekening meegenomen.

Op dit moment werkt de pedelecplanner alleen nog in Gelderland, Zuid-Holland, Utrecht en een gebied 15 km om Utrecht heen, het zogenaamde basisgebied. De rest van de kaart is grijs. De route kan wel een stukje buiten het basisgebied komen als dat een betere route oplevert, maar er kunnen alleen vertrekpunten en bestemmingen binnen het basisgebied gekozen worden.

  • Honderden vrijwilligers werken dag in dag uit om zoveel mogelijk Nederlandse fietsroutes in te tekenen, bij te houden en te beschrijven. Kom je een fout tegen, in een geplande fietsroute of op de kaart? Laat het ons weten.
  • Met de pedelecplanner kun je kiezen uit twee routetypes: Makkelijk doorfietsen pedelec en korste route pedelec.
  • We hebben veel voor fietsers interessante locaties (zogeheten POI's) opgenomen, zoals stations, fietsknooppunten, horeca en veerponten.
  • Gratis beschikbaar via deze website, met de mogelijkheid om GPS-bestanden te exporteren.

Hulp bij het gebruik van de Fietsersbond Routeplanner

fietsersbond